onsdag 21 mars 2007

Folk pratar med en, Prison Break och Zoologischer Garten!

Eftersom vi inte har nagot internet hemma sa maste vi sitta dagen efter och skriva vad som hande igar. Bara sa ni far en liten humm om hur det funkar. Sa "idag" är egentligen "igar" och sa kommer det antagligen vara alla 3v. Bara sa ni vet.

Idag har det flytit bättre pa Gustavs praktik. Folk har börjat prata med honom till och med! Han har fatt tva saker att jobba med men att han inte kan programmet är ju inte särskilt bra. Manga svordomar (pa svenska) har ropats ut. Men Gustav har iallafall internet pa sin praktik, vilket är trevligt, för da kan han kolla mail, forum, myspace osv. Det finns ocksa en annan praktikant här som för en gangs skull gar med pa att prata lite engelska med Gustav. Hon verkar rätt soft sa Gustav ska se om han kan prata lite mer med henne. Annars sa verkar allt väldigt lugnt.

En sak som Gustav har märkt med byran är att alla är sjukligt lojala mot chefen (min handledare). Bara en sadan sak som att de sitter i Corel istället för Adobe Illustrator. Han snackade med en här om det och han sa att han var gammal Illustrator-kille men när han började här sa var han tvungen att lära sig Corel för att chefen sa det. Och anledningen till att de iöverhuvudtaget använder detta icke-standard-konstigt-men-billigt-program är för att chefen gillar det. Men vilka är det som egentligen sitter mest med allt? Inte är det han iallafall. Men ingen vill liksom säga nagot till honom om det. Ingen vill introducera han i ens Adobe CS-paketet. Va? Indesign 2.0 är liksom, ljusar bak i tiden när det kommer till programvara. Iallafall för en reklambyra. Sen varför dessa värdelösa PC-datorer? Finns ju ingen vett och ranson inom nagot.

Nils Praktik idag (tisdag) va lugn o allt gick som det borde. Det är väldigt slappt på praktikplatsen och det verkar som att det enda han kommer att få göra på dessa tre veckor är att fixa ordning en skoltidning som en klass har gjort. Men eftersom att eleverna redan gjort färdigt är det bara för Nils att städa upp i dokumentet lite o se till så att allt fungerar. Nils har alltså inte fullt upp och tar det lugnt med den uppgiften och blev faktiskt tillochmed erbjuden att kolla på Prison Break på praktiken bara för att handledaren märkte att själva uppgiften inte skulle ta så lång tid. Lite underligt men det blir nog bra.

Nu till nagot helt annat. Kontrollanterna pa U-Bahnen kontrollerar oftast bara halva vagnen. Gustav fick alltsa inte ens visa sin nya fina biljett (ehm, eller tre st som vi har... var.) Vi maste faktiskt sla ett slag för Berlins kollektivtrafik. Även om Gustav akte fel idag när han skulle möta upp Nils sa fixade det sig väldigt fort och lätt. Gustav var ocksa i Zoologischer Garten och bytte fran U-Bahn till S-Bahn (Shit vilka flashbacks, ni som vet..). Crazy.

Vi bada bestämde oss för att sluta praktiken lite tidigare idag för att turista lite. Vi akte till Alexanderplatz för att kika pa TV-tornet och även till Sony Center (Potsdamer Platz ligger det i, även om jag sa strasse i filmen). Sjukt stort, mastodont och gratis tradlöst internet. Inte illa!)

Pa tal om filmen, gillade ni det? ska vi fortsätta köra You-Tube video-presentationer av oss själva? Kommentera!

Vi var även och handlade idag, 51€. Ända helt ok pris för 4 proppfulla matkassar. Sa nu kan vi även överleva!

3 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

ni ska verkligen fortsätta med filmerna!! grymt kul o se!!!

21 mars 2007 kl. 23:38  
Blogger Unknown sa...

Haha Gugge det verkar som du har fått smaka rejält på den tyska företagskulturen, de är fan lite bakom istället för att se en framtid för företaget så handlar det rätt o slätt enkelt om att göra chefen glad!sen kan det andra kvitta typ, en rent hierarkisk ordning helt enkelt! tacka vet jag sverige o dess platta organisationer. Kom igen snacka med chefen, du har inget jobb att förlora det kan göra att du kan ändra lite i organisationen när du ändå är där! Bli deras hjälte för fan, introducera lite nytt! Filmen var lätt ball den ska ni fortsätta med! Ha dte gött o ha det bra du med nils!

22 mars 2007 kl. 14:16  
Anonymous Anonym sa...

ni skall VERKLIGEN fortsätta med film, det är grymt skoj!! :)

22 mars 2007 kl. 16:46  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida